Hundrastning

Vi hemtar hunderna hemma hos dig, går en tur på på ca. 60 minutter. Om vi har flera hunder i ditt område, plocker vi opp max 5 hunder pr. rastare i taget och går promenad med dom.  Det tar ca. 2-3 timmar, beroende vart du bor och i vilket område vi är i. Vi rastar i Säffle - Grums-Karlstad-området.


För vi begynner rastningen, vill vi gärna hälsar på dig och din hund, pratar lite om hur din hund är. Vi avtaler dagar och vi skriver kontrakt. Då kan du komma till butikken i Grums, eller vi kommer till dig, men endast på lørdagar kl. 16.00 - 17.00 och det tar ca. 30 minutter ( Vi kan ochså några söndagar) Det är sälvklart gratis.

Johanna och Aleksander är Senthas goda hundrastare. Dom har haft hund nestan hela livet och er van vid olika hunder, stora som små. När vi treffas före starten på rastningen, kommer ni sälvklart att få hälsa på dom med!

Så måste vi ha några regler, så vi alla vet vad vi skal förholla oss til. Tyvärr så måste vi vara noga på att holla dom, annars kan vi missforstå varann och det vill vi jo inte :)

* Om du tar semester, din hund är sjuk eller en dag fri eller liknande, så betalar du endå. Det är fordi du skal beholla din plats hos oss och du skal vära säker på at du har en hundrastare när du kommer tilbaks från semester. Om vi tar semester eller blir sjuka, betalar du naturligvis inte. Vi sier till med minst 1 månads varsel, om/ när vi tar semester. Vi kan INTE använda din plats til andra hundar när du är på semester utan at du vet och har samtyckat till det. Då får du sälvklart reduktion i priset. 

* 6 eller 12 mnd kontrakt. Kontraktet går vidare med samma period (6 eller 12 mnd.) som du hadde, om du inte sier upp dig. 

* Din hund måste vära fri från smittsamma sjukdommar och vi anbefaler att ha forsäkring på din hund. Sentha forsäkrar inte din hund, men vi forsäkrar oss, så du vil inte få några krav från oss, om hunden skulle bita oss eller våra saker. Vi anbefalar ochså chip.

* När en tik löper, går vi endast med tiken eller tillsammans med andra tiker. Om hon går tillsamans med andre tiker, betaler du inte ekstra. Løpande tik, betalas på efterskott. 

* Förskottbetalning forutan löpande tiker. Det blir efterskott månaden efter. (Du betalar som vanligt för platsen, men när hon løper tilkommer 100.- pr. dag, som du betalar i efterskott.)

* Vi går endast promenader och gosar med hunderna. Vi lär dom inget, men om vi får och hunden får, så ger vi godbitar. 
Men inte hur mycket som hälst :) Så anvender vi vanliga komandoer som "kom", "sitt", "stanna", "duktig" osv.

* Hundpåsar och godis inngår i priset. (Selvsagt ochså andra ting som moms, skatt, drivstoff osv.)

Tider: 
Ca. kl. 12-15 vardagar

Ångerfrist: 
När du beställar rastning, har du 14 dagers ångerfrist från det datumet du beställer. Om du inte avbeställar, senast 14 dagar för första rastning, måste du betala hela belopet oavsett orsak. Dette är kun om du ångrar, inte om du siger upp platsen. Så gälder vanlig uppsägning.

Ansvar: 
Rastningen är på ägarens ansvar! Vi tar inget ansvar, ökonomisk eller liknande, om ditt djur skulle bli sjuka, skadade, forsvinna eller dö eller liknande. Men vi kommer gitevis att göra allt vi kan för att dom skal ha det så gött det går tillsammans med oss och naturligvis ta djuret til veterinär e.l. om det är nödvendigt. Ägaren står för alle utgifter till djuret. (Vi betalar naturligvis våra saker som drivstoff, parkering o.l.)

När hunden är sjuk/löper: 

Om du inte sier i från om ditt djur är sjukt eller löper, före vi kommer för att rasta, så står du till ansvar för alla djuren på rastningen. Om det har bitt sjukt efter du har gått hemifrån och före vi kommer och vi upptäcker det, sier vi i från till dig, men tar inte med oss djuret på promenad.  Betalningen går som vanligt och du måste ochså betala om vi får oventade utgifter som tex tvätt av kläder, bil e.l..

Väder

Om det är jättekalt eller varmt ( mindre enn -10 & mer enn +25), går vi inte lång promenad. Endast ut för att kissa o bajsa. Får vi det till, går vi heller 2 gånger på en dag. Ingen reduktion i priset.

Uppsägning:
Om du vil si upp kontraktet före avtalet går ut är det 1 månads upsägning från 1. i månaden (oavsett vilken dag i månaden du schickar oss uppsägningen, gäller kontraktet ut nesta hela månad: tex: Du ger oss uppsägning 3. november eller 17 november eller 29 november  = desember är upsägnings månaden = då blir sista rastningsdag: 31. januari). Då betalar du för desember och januari med. 

Om din hund avlidar: 
Om din hund skulle avlida, betalar du för månaden det sker (dör hunden 7. desember, betalas ut månaden till 31. desember).

Vid beställning av hundrastning: 
Klick på länken nederst på sidan,  för att komma direkt til shopens hundrastningsplats.

Pris:
110.- pr. dag vid 5 dagars vecka (20 dagar pr. mnd) 
120.- pr.dag.vid 4 dagars vecka (16 dagar pr. mnd)
130.- pr. dag. vid 3 dagars vecka (12 dagar pr. mnd.) 
160.- pr. dag. vid 1-2 dagars vecka (8 dagar pr. mnd.)

Enstakad rastning, lördag, söndag & röda dagar: 250.- pr. dag/ gång.

Du valjer sälv vilka dagar.

2 hundar från samma hem: 10% rabatt for hund nr. 2.
3 hundar från samma hem: 20% rabatt for hund nr. 3
4 hundar från samma hem: 30% rabatt for hund nr. 4
5 eller flera hundar från samma hem: 50% rabatt 

Löpande tiker: +100kr pr. dag tiken löper ( av naturliga årsaker kan inte en löpande tik, gå tillsammans med haner). Det är vi som avgör om tiken löper eller inte.

Röda dagar: 
2 alternativ: 
1. Ingen rastning, men måste betalas oavsett
2: Rastning + 300.- kr.  


Betalning: 

Du kan betala hur du vil: Kort, klarna, swish, kontant. 
Vi anbefaler klarna. Då får du 6 - 12 mnd kontrakt och kan du betala alt på en gång eller lite här och där. 
Annars förskottsbetalning varje månad den 14. månaden för. 
Vid kontantbetalning måste du til affären i Grums, annars kan du betala på nätet eller med mobilen.

Om betaningen inte sker, så grå vi inte med hunden.

Vi anbefaler att forsäkra alla djur.

Sentha innehar f-skatteseddel och det tillkommer inga dolda saker i priset.
Sentha har godkänning från länsstyrelsen och jordbruksvärket.
Forebehold om skrivfel och prisjustering!


OBS: Vid hundrastning får du INTE tilbaka pengar, forutom vid ångerfristen.

När du beställar hundrastning, har du läst alt sammans och godkänner vid att betala.

Om du har några frågor, kan du maila: info@sentha.se 


Klicka här för att komma til beställningssidan för hundrastningen.